Samen ‘doe-het-zelven’ in praktijk

Lenneke Aalbers & Julie Arts

  • workshop lenneke
Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Locatie: Tent 2
Focus: Organisatieontwikkeling / persoonlijke ontwikkeling
Werkvorm: Lab
Thema: Theory U

Samen ‘doe-het-zelven’ in de praktijk: wat dit van ons vraagt!?

De vraagstukken waarmee wij geconfronteerd worden als mensen, als organisaties en als maatschappij zijn enorm ingewikkeld geworden. Alles lijkt met alles samen te hangen, verandert constant en de (vaak één dimensionale op control gerichte) aanpakken die wij gewend zijn te hanteren lijken niet meer te werken in deze complexiteit. Sterker nog, het besef dat we al werkende weg met elkaar moeten ontdekken wat wel en niet werkt, lijkt te groeien. Hoe staan en bewegen ‘veranderaars’ (of hoe wij onszelf ook noemen tegenwoordig) in deze realiteit? Welke vragen stellen wij onszelf en elkaar daarover?

Er bestaat geen stappenplan met antwoorden, maar er zijn al vele mooie verhalen die als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen in deze zoektocht.

In deze workshop word je uitgenodigd om de uitdagingen en vragen die je tegen komt in je eigen praktijk te onderzoeken met anderen. Aan de hand van enkele verhalen ter inspiratie gaan we exploreren hoe we ons steeds beter kunnen equiperen om te dansen met emergentie.


lenneke

Biografie

Lenneke Aalbers

Lenneke is partner bij Reos Partners in Den Haag. Haar focus ligt op sociale innovaties en organisatie-innovaties. Het ondersteunen en aanmoedigen van mensen en organisaties om verbinding te maken met hun diepere wijsheid, talenten, visie en handelingen is haar grote passie. Helpen bij het creëren van het bewustzijn bij mensen die zich bezig houden met complexe systemische vraagstukken van de waarde van een veelheid aan meningen, perspectieven en wijsheden.

Lenneke's heeft pedagogische wetenschappen en bedrijfskunde gestudeerd. Na verschillende management en consultantfuncties in organisatieverandering werd zij zelfstandig consultant en interimmanager. De afgelopen twintig jaar heeft zij zich bezig gehouden met leiderschapsstrategie, organisatieveranderprocessen en complexe samenwerkings- en co-creatie uitdagingen. Voor Pluk is zij programmamanager van het IDEAS Programma.

Lenneke woont in Nijmegen en in Greenwich, London, waar zij haar leven deelt met haar partner, zoon en dochter.

julie

Julie Arts

Julie Arts werkt als facilitator & adviseur in organisaties (overheid, non profit, bedrijven), waar zij kleinere (sociale) innovaties en grotere transities faciliteert. De steeds snellere evoluties in de samenleving vragen om bewuste en aangepaste methodes van (samen)werken, leiderschap en afstemming op het grotere geheel.

Haar passies in het werk zijn het  ontwerpen en faciliteren van de complexe sociale veranderingsprocessen, het hosten van lerende dialogen met groepen, actie-onderzoek en toepassen van Theory U.

Julie volgde een 2-jarige masterclass in het U-process aan het Presencing Institute in Boston, bij Otto Scharmer, samen met 70 andere U-practitioners vanuit de hele wereld.
Momenteel past Julie het U-proces toe in verschillende overheidscontexten: oa in de Gemeente Oss en bij DAV, federale overheid in België.


Links

http://reospartners.com

http://www.presencing.com/

Tags: Theory U