Nieuwe Energie

Timo Veen & Energiefabriek013

  • timo veen
Tijd: 15:30 - 16:30 uur
Locatie: Hall of Fame I
Focus: Praktijk
Werkvorm: Lezing
Thema: Energie, ecologie & duurzaamheid

Duurzame energie is al lang niet meer geitenwollensokken idealisme: duurzame energie kan gewoon geld besparen of zelfs opleveren. De vraag is hoe deze initiatieven en projecten gefaciliteerd kunnen worden, bijvoorbeeld door aangepaste regelgeving of energiebelasting die verspilling bestraft en duurzaamheid aanmoedigt. Hoe verhouden de grote spelers zich ten opzichte van nieuwe initiatieven? Waar liggen kansen en waar moet je rekening mee houden?


Duurzaam Hoonhorst

Groen, gezond, gemeenschappelijk en gezellig: in Hoonhorst, HÉT Duurzaam Dorp van Overijssel, zijn we samen aan de slag voor een duurzaam leven met aandacht voor elkaar, milieu en lokale economie. Er zijn veel ideeën, mensen en bedrijven & organisaties samengebracht om na te denken over en te werken aan een groen, gezond en gemeenschappelijk Hoonhorst. Sommige projecten zijn al in gang gezet, andere geven een beeld van onze toekomst. Timo Veen vertelt hoe je een dorp duurzaam maakt!


Links

www.duurzaamhoonhorst.nl

www.timove.nl

Energiefabriek 013

Voor onze dagelijkse energiebehoefte zijn we steeds meer afhankelijk van als maar groter wordende energiemaatschappijen. Deze energieproducenten gebruiken vrijwel alleen fossiele brandstoffen. Door de grote aanslag op deze bronnen raken ze snel uitgeput, er ontstaat vaak ecologische schade bij de winning en de verbranding heeft gevolgen voor ons klimaat. De kosten van energie stijgen steeds maar door. Wij stellen dat het ook anders kan: ecologisch verantwoord en goedkoper! Een groep bewoners uit ons doelgebied in Tilburg die duurzaam willen wonen en werken hebben het initiatief genomen tot de oprichting van de Energiefabriek013. Het initiatief geldt voor het gebied Binnenstad, Tivoli, Armhoef en Fatima. In het gebied zijn ongeveer 5.000 woningen en 1.000 zakelijke gebouwen. In de visie van de oprichters van de Energiefabriek013 geldt dat: In 2020 ons doelgebied in Tilburg een duurzame vitale samenleving is, in 2020 ons doelgebied de meest duurzame wijk van Tilburg is!