Live Muziek

Mathijs Leeuwis

  • matthijs
Tijd: 17:30 - 18:00 uur
Locatie: Klein Podium
Werkvorm: Muziek
Thema: Kleine Kunsten

Mathijs Leeuwis (1985, Waalwijk) schrijft zijn liedjes het liefste voor de open haard op zijn metalen dobro-gitaar. Eerst in Waalwijk en Den Bosch, nu in Tilburg. Steeds in Brabant.

Een zoektocht naar de muziek van de Mississippi delta bracht hem uiteindelijk bij het kanaal van Waalwijk. Dit kanaal leverde hem zijn eerste Nederlandstalige album op (‘Klei, stront & zand’, Silvox 2009). Dit eerste Nederlandstalige experiment werd goed ontvangen en in hetzelfde jaar won hij de publieksprijs in de Grote Prijs van Nederland.

‘Brabantse blues’ zo werd de muziek van Mathijs al snel getypeerd. Vaak in één adem genoemd met JW Roy en Thé Lau. Ondertussen zou Mathijs liever zelf gitaar spelen als Son House. Alle voorgenoemde namen zouden echter in 2010 hun weg vinden in het muzikale vocabulaire van zijn tweede Nederlandstalige plaat ‘Wachten op de klap’ (Munich Records 2010).

Momenteel houdt Mathijs er vooral van muziek weg te geven en lp’s te maken. Degelijke, eerlijke liedjes met liefde voor taal en oude gitaren. Dit alles is terug te vinden op de lp ‘Het is al lang geleden’ (Monkey Melodies 2012). Daarnaast zijn ook brillen, geitenkaas en met voeten buiten bed slapen belangrijke zaken in het leven van Mathijs. Hij is erg trots op zijn 3 grijze haren en gaat nog steeds regelmatig hardlopen langs het kanaal van Waalwijk; zijn Mississippi.


Links:

http://mathijsleeuwis.nl/muziek/

Twitter: @mathijsleeuwis